Selecteer een pagina

Persoonsgebonden budget (PGB)

Persoonsgebonden budget (PGB) bied je de mogelijkheid om zorg en begeleiding in te kopen die past bij jouw situatie. Wanneer je recht hebt op PGB dan kan ik wat voor je betekenen. Mijn uitgangspunt binnen de begeleiding is helpen op een manier die bij mij en mijn cliënten past. Belangrijk hierbij vind ik dat je de balans tussen belasting en belastbaarheid behoud. Daarnaast moet de hulp die ik bied toepasbaar zijn in je dagelijkse leven.

Samen brengen we jouw situatie in kaart, kijkend naar je gedrag, je belemmeringen die je daarbij tegen komt en de gevolgen daarvan. Zo wordt een gezamenlijk inzicht gecreëerd in je eigen mogelijkheden. Doelen worden gesteld, zo specifiek en meetbaar als maar mogelijk is. Mijn rol hierbij is het bieden van een luisterend oor en het geven van steun en handreikingen om problemen aan te pakken op een manier die bij jou past.

Ik heb ruime ervaring met het begeleiden van kinderen en volwassenen met o.a.:

 • Stoornis van Asperger
 • Psychosen/schizofrenie
 • Autisme aanverwante stoornis
 • Borderline
 • Dubbele diagnose zoals autisme/ADHD of Gilles de la Tourette
 • Aandachtstekort stoornis met hyperactiviteit (ADHD)
 • Pervasieve ontwikkelingsstoornis; PDD-NOS
 • Multiplex ontwikkelingsstoornis of Multiplex Development Disorder (M(C)DD)
 • Obsessief compulsief gedrag en repetitieve gedragingen
 • Depressie
 • Oudertraining/begeleiding

 

Wil je hierover meer weten, neem dan contact met me op.