Mensen hebben me altijd geboeid. Waarom doen we de dingen zoals we ze doen? Waarom verschillen mensen zo van elkaar? Waarom zijn we het ene moment zo ontzettend gelukkig en kunnen we het op een ander moment zo ontzettend moeilijk hebben?

Ik ben Ivonne Claassen werkzaam als psychosociaal therapeut en counselor.
Mijn opleidingen gecombineerd met een dosis aan levenservaring maken mij tot de persoon en hulpverlener die ik ben. Ik sta naast de mens en de uitdaging is om samen op zoek te gaan naar de antwoorden op bovenstaande vragen.
Ik geloof dat wanneer je lichaam en geest laat samenwerken er processen in gang worden gezet om de kwaliteit van leven toe te laten nemen.
Al op jonge leeftijd kreeg ik te maken met hevige pijnen in mijn lichaam en werd de diagnose jeugdreuma gesteld. Op momenten voelde ik me machteloos maar ik wist al direct dat ik niet alleen medicijnen wilden slikken maar vooral ook wilde blijven genieten.

Het vergde veel doorzettingsvermogen maar door bewegingsoefeningen, aangepaste voeding, meditatie, visualisatie en goede begeleiding kwam er een omslag in mijn pijnbeleving.
Door op een positieve manier met mijn lichaam om te gaan en door mijn psyche te gebruiken heb ik geleerd om pijnen te verminderen en te beheersen.

Na mijn 21ste bleek dat ik over mijn reuma was heen gegroeid en nu weet ik dat het invloed heeft gehad op mijn verdere ontwikkeling.
Mijn ervaring leerde mij dat, de manier waarop je met klachten omgaat, de kracht van je onderbewuste, sociale contexten maar zeker ook de keuzes die je maakt invloed hebben op je persoonlijke ontwikkeling.

Vanuit die ervaringen en de kennis die ik heb opgedaan tijdens de studie Psychologie en Traditionele Chinese Geneeskunde ben ik in 2006 mijn eigen psychosociaal adviesbureau begonnen.

Binnen de visie van Claassen Psychosociaal Adviesbureau wil ik mensen bewegen om over dingen na te denken. Een mens is meer dan zijn probleem en soms moet je buiten bekende kaders denken om te komen tot oplossingen. Het is belangrijk om je bewust te worden van je eigen patronen, gedachten en gevoelens. Het maken van je eigen keuzes helpt je om vanuit kracht te handelen en niet uit angst. Wanneer je intuïtie is versterkt dan kun je ervaren dat lichaam en geest in evenwicht komen.

Ik werk met mensen die ik echt kan helpen op een manier die bij mij en bij mijn cliënten past. Vanuit mijn eigen enthousiasme voor het vak, vanuit een betrokkenheid met én oprechte interesse in mensen.

Waarom? Omdat iedereen recht heeft op een fijn leven.